Get Adobe Flash player

Látogatóink

Oldalainkat 14 vendég és 0 tag böngészi

Statisztika

044348
Ma
Tegnap
A héten
Múlt héten
E hónapban
Múlt hónapban
Összes
42
31
99
43771
1634
2300
44348
Your IP: 3.237.71.23
2020-09-30 23:55

Facebook

Július 2. Szombat

Kiskanizsai Búcsú és Hagyományok Napja

 

17,00 REZEDA DALKÖR
17,30 ÁRVÁCSKA DALKÖR

18,00 SZIKRÁK TÁNCEGYÜTTES


18,30 ZALAGYÖNGYE TÁNCEGYÜTTES

20,00 BÁL A HELIOS ZENEKARRAL

 

 

Július 3. Vasárnap

Kiskanizsai Búcsú és Hagyományok Napja

 

16,30 MURAVIDÉKI NÓTÁZÓK
Szakmai vezető: Cseke József
Az 2001-ben Lendván alakult Muravidéki Nótázók a muravidéki népzene egyik meghatározó együttesévé nőtte ki magát. Számos díj, számos fellépés – és 15 év után is nótás kedv.
A Muravidéki Nótázók névválasztás nem volt véletlen, hiszen az első hét tag annak idején hét muravidéki településről verbuválódott össze, Cseke József vezetőjük pedig a Nagykanizsa melletti Újudvart képviseli.
Az est folyamán ízelítőt hallhatunk a „Gyertek magyar fiúk…” című legújabb lemezükről

 

17,30 BERKES JÁNOS Érdemes művész operett műsora
Muzsikus családból származik, édesapja szintén énekes. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolát Réti József és Révhegyi Ferencné tanítványaként végezte el, s 1971-ben szerzett diplomát. Még abban esztendőben szerződtette a Magyar Állami Operaház, s Lenszkijként debütált az Anyeginben. Azóta a dalszínház tagja, emellett pedig 1981-84 között a bécsi Raimund Theaternek is a magánénekese volt.

 

18,30 MÓRICZ MŰVELŐDÉSI HÁZ TÁNCCSOPORTJA

 

19,00 A.K.T. SZÍNÉSZNŐ-ZENEKAR SANZON ESTJE
Az A.K.T. színésznő-zenekar 2005 novembere óta létezik. A „Francia sanzonkoncertet” követte egy olasz- majd egy magyar-slágerrepertoár. A dalok eredeti nyelven hangzanak el három színésznő tolmácsolásában zongora-, dob-, és szaxofonkísérettel, valamint számos show elemmel tarkítva. Egyszerre jelentenek nosztalgikus- és bulihangulatot.
A zenekar tagjai:
Palóc Eszter – vokál
Takács Paulina – vokál
Várady Viktória – vokál
Harmati Máté – zongora / tangóharmonika
Molnár Mátyás – dob
Weisz Gábor / Nemes Janó – szaxofon
Harmati Sebestyén – trombita
Horváth Gábor – bassszusgitár

 

20,30 RENDKÍVÜLI PRÍMÁSTALÁLKOZÓ
A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar tagja a hegedűvirtuóz Pál István Szalonna, az egyedülálló stílusban hegedülő Vizeli Balázs, a világ egyik legjobb cimbalmosaként számon tartott Balogh Kálmán, valamint Dresch Mihály szaxofon, Doór Róbert nagybőgős, Mester László brácsás, a „koncertmester” pedig a komoly- és népzenét egyaránt magas szinten művelő Lakatos Róbert.
A Prímástalálkozó két kiváló énekesnője: Herczku Ágnes és Korpás Éva.

 

 

NÉPEK ZENÉJE – TÁNCA
NYÁR 2016
ZENEI ESTEK AZ ERZSÉBET TÉREN
2016. JÚLIUS – AUGUSZTUS

 

2016. JÚLIUS 13. 19,00 BABRABAND
Zenekar tagjai:
Pozsonyi Dávid - basszprímtambura, ének, darbuka
Réti Benedek - harmonika
Koller Dániel - prímtambura, basszprímtambura, brácsatambura
Babcsán Bence - brácsatambura, szaxofon, klarinét, furulyák, ének
Varga Veronika - nagybőgő, ének

Öt tehetséges muzsikus, öt barát alkotja a Babra zenekart, a nagybőgő mögött a hazai szcénában egyedülálló módon egy csinos lánnyal. A fiatal zenészek a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen verbuválódtak zenekarrá… szinte családdá.
Kiváló, strukturált hangszerelés, stílusos többszólamú vokális megszólalás jellemzi muzsikájukat, amit koncertjeiken elsöprő energiával és lendülettel mutatnak be.
A fiatal együttes már egy igazán inspiratív szakmai véleményt is. elkönyvelhetett magának. A Songlines, a világ legfontosabb világzenei magazinjának főszerkesztője, Simon Broughton, így értékelte produkciójukat: "absolutely highlight".
„A tambura nevű hangszer muzsikánk alapja, amely valaha a szomszédos délszláv népektől zengett át hozzánk. A tamburazene lassan bódító párát eresztett a Kárpát-medence felett, mi pedig most kábultan szívjuk magunkba ezt a "nevettető-zokogtató", dús, napfényes és légies muzsikát, ami úgy megcsiklandozza a lelket…”

 

2016. JÚLIUS 21. 19,00 SABBATHSONG

A zenekar tagjai:
Masa Tamás - ének, trombita, furulya, Masa Anita – ének, Csányi Sándor - tangóharmónika, zongora, Szabó Bálint – klarinét, Bódi Mónika - hegedű, brácsa, Pánczél Tamás – hegedű, Szentkirályi György - buzuki, gitár, Ábrahám Jazzmer János – pozan, Langer Zoltán – nagybőgő, Andrasics Szabolcs – dob, Rostás Csaba - darbukka,gitár,ének
... sajnos, ritka madár, amikor a közönség közösséggé lesz. Azáltal, hogy tagjai közösen eggyé válnak a színpaddal, a dobogóval, a művel. Aki arra az élményre vágyik, amely az előadóművészet célja (kellene, hogy legyen), vegyen részt a Sabbathsong Klezmer Band koncertjén. A részvétel szó fontos itt, hiszen a hallgató-néző énekelhet-táncolhat, ha akar (vagy „csak” ülve mozog), erre a tágan értelmezett klezmer-, azaz javarészt „tánczenére”.
Kalauzunk a zsidó zene világában Masa Tamás, az együttes vezetője... konferanszié ő, vagy master of ceremonies, ahogy az angol mondja. Kulcsfiguraként teremt igazi kapcsolatot a nézőtéren lévőkkel, humora, lelkesedése őszinte és magával ragadó. Ez a Sabbathsongra jellemző lelkesedés, őszinteség persze önmagában nem lenne elég. A katartikus zenei élményhez, amiben részesülünk, az is szükséges, hogy a tagok egytől egyig kiváló muzsikusok. Hászid, jiddis, izraeli dalok, hóra, örmény dallam, arabos hatás, jazz (szólók, improvizációk), keringő, roma muzsika: mindezt tökéletes egységben nyújtják.
Az általuk teremtett közösség tagjaként lehetsz zsidó, roma vagy egyik sem: örömzene, amit hallasz. Öröm a zenésznek, öröm a publikumnak. Színtiszta élvezet.
A hangulatok mesterei: Sabbathsong
... Egy ilyen este után – hétköznapi megfogalmazással – zenész és közönség egyaránt „fel van dobva”. Mondom másképp. Életenergiát nyer, kiélesednek az érzékei, új szemmel néz, új füllel fülel a világra: mintha lakhatóbb, mindenképpen izgalmasabb hely lenne. Mondom másképp. Jóleső fáradtságot érez az ember minden jelentős művészi élmény után: mintha valami komoly tettet vitt volna véghez. Holott „csak” befogadott, és a tettet a művészek vitték véghez helyette.
Harmat György (Tiara Magazin)

 

2016. július 28. 19,00 A.K.T. SZÍNÉSZNŐ-ZENEKAR SANZONESTJE

Az A.K.T. színésznő-zenekar 2005 novembere óta létezik. A „Francia sanzonkoncertet” követte egy olasz- majd egy magyar-slágerrepertoár. A dalok eredeti nyelven hangzanak el három színésznő tolmácsolásában zongora-, dob-, és szaxofonkísérettel, valamint számos show elemmel tarkítva. Egyszerre jelentenek nosztalgikus- és bulihangulatot.
Az együttes énekesnői - Takács Panka, Miklusicsák Alíz, Nemes Szabina és Palóc Eszter - mellesleg színésznők.
Ez nem árt, hiszen műsorukban nemcsak eléneklik, el is játsszák Edith Piafot, Henry Salvadort, Patricia Kaast. Dob, szaxofon, zongora és hegedű kíséri a drámás vígjátékos
sanzonestet.”

 

2016. AUGUSZTUS 4. 19,00 BOGLYA ZENEKAR KONCERTJE

Földesi Jánosné hegedű
Németh Gyula kontra, brácsa
Tarsoly György cimbalom,
Pusztainé Sebõk Lívia ének, citera
Földesi János bőgő, cselló, ütőgardon, ének

A 32 éves együttes 1984-ben alakult Szombathelyen, tanárképző főiskolásokból. Alakulása óta folyamatosan működik a helyi MMIK-ban. Vezetője: Földesi Jánosné. Célja a magyar népzene hagyomány-hű elsajátítása és eljuttatása a közönséghez.
Koncerteket és táncházakat tartanak folyamatosan az országban.

 

2016. augusztus 06. Bajcsai Dalos Találkozó

 

2016. augusztus 12 – 14 Polgári Olvasókörök Országos Találkozója

 

2016. augusztus 22-26 Szikrák Tánctábor